Wie wij zijn


We hadden al bijzonder veel ervaring met detailing-producten voor auto's. Maar we zijn ook fanatieke wielrenners. Daarom wilden we onze kennis en expertise ook voor fietsen inzetten. Het resultaat: Crankalicious.

Ons doel is simpel: we maken de beste, meest technologisch geavanceerde producten, met de allerbeste ingrediënten die we kunnen vinden. Die verkopen we vervolgens in de handigste en meest milieuvriendelijke verpakking. Alles wordt met de hand gemaakt in een klein stadje in Groot-Brittannië, niet ver van de luchthaven Stansted.

Je kan ons op de fiets tegenkomen terwijl we proberen om een col op te komen, of in wedstrijden. We gaan uitdagingen aan, ook als we niet zeker weten of we de finish halen. Het gaat tenslotte om de weg ernaartoe...

We houden van wielrennen in al zijn facetten. En daarom wilden we een productreeks maken waar we trots op zijn, om te delen met andere fietsliefhebbers.

Dom Colbeck 

In 2006 besloot Dom om thuis op zijn fornuis te experimenteren met was voor zijn auto. Het resultaat was Dodo Juice. In 2007 werd het al succesvol online verkocht. Van vijf producten groeide het aanbod naar meer dan 300, inclusief bekroonde toppers met prijzen o.a. van HSBC Start Up Stars, Auto Express en Detailing World. In 2015 zag Dom op social media dat veel van zijn vrienden serieus met wielrennen bezig waren. Hij had een idee. Misschien hadden wielrenners ook interesse in goede, handgemaakte producten? Samen met wielerfanaat Tony ontwikkelde hij Crankalicious. Tegenwoordig doet Dom op zijn Wilier zijn best Tony bij te houden als het bergop gaat (vaak onderweg naar een favoriete Engelse pub).

 Dom  Dom


Tony Hetherington 

Tony zegde een succesvolle carrière als IT-projectmanager vaarwel om zijn passie te volgen: liefde voor auto's, fietsen en detailing. Hij is misschien iets ambitieuzer dan verstandig: van Londen naar Parijs in 24 uur, de Tour-etappes door Yorkshire... Hij geniet er onderweg van om Dom te laten lijden op de cols. En hij geniet van de constante uitdaging om zijn fietsen tip-top schoon en glanzend te houden, ondanks de Britse weersomstandigheden.

 Dom Tony