Hoe maak je je fiets schoon - een snelle wasbeurt


Natuurlijk is het heerlijk om uren bezig te zijn met de kleinste onderdelen van je fiets. Maar dat kost tijd die je soms gewoon niet hebt. Een snelle wasbeurt kan al wonderen doen, of je nu net terugkomt van een rit of juist wilt dat je fiets er goed uitziet voor de actie van het komend weekend. Dit zijn onze tips voor snel & schoon.

Alles draait om 3 eenvoudige stappen: Verwijderen, verbeteren, beschermen.

Verwijderen - modder, vet, vuil, aanslag en stof van je fiets halen.

Verbeteren - als je fiets schoon is, kan je het uiterlijk verbeteren. Denk aan het wegwerken van krasjes of onvolkomenheden, of het oppoetsen om de oorspronkelijke kleur en glans terug te krijgen.

Beschermen - je fiets ziet er goed uit, en dat wil je zo lang mogelijk zo houden.

Hoe je te werk gaat

Spoel je fiets af met een tuinslang (als je hogere druk gebruikt, pas dan op dat je geen smeermiddel wegspuit!) en mix een emmer met Mud Honey, ons schuimende schoonmaakmiddel. Verder gebruik je Madam Palm. Dit is een nieuwe methode om je fiets schoon te krijgen, zonder lastige borstels waarmee je niet overal komt. In plaats daarvan neem je een emmer met ons speciaal samengestelde schoonmaakmiddel, in combinatie met onze superzachte, absorberende washandschoen van microvezels. Met een handschoen vol verzorgend schuim kom je overal, ook tussen de vorken en onder de bekabeling.

Rinse Wash
 

Als er na het afspoelen nog hardnekkig vuil achtergebleven is op je fiets, gebruik dan Pineapple Express, onze snelwerkende fietsenreiniger. Spuit het op het vuil en laat het een paar minuten inwerken om het vuil af te breken. Veeg het weg met een kwastje en spoel de plek af.

Voor ophopingen van smeer, olie of andere vettigheid op je tandwielen, kettingkast en derailleur gebruik je onze supereffectieve ontvetter, Limon Velo. Spuit het op het vuil en laat ook dit product een paar minuten inwerken. Veeg het weg met een kwastje en spoel de plek af.

Pineapple Express Agitation Limon Velo Agitation

Maak je frame en de contactpunten droog met Soak Star, onze speciale absorberende droogdoek met het perfecte formaat.

Soak Star Use

Tijdens het wassen en drogen kom je misschien krasjes en kleine beschadigingen op je frame tegen. Mayo Jaune is een intensieve polish voor frames die ze verwijdert, zodat je fiets snel en eenvoudig een perfecte finish krijgt. Breng het aan met onze Chequered Rag wafeldoek voor een optimaal resultaat.

Sluit je snelle wasbeurt af met stap drie: bescherming. Je fiets is schoon en droog. Gebruik onze nanobescherming Enduro met de zachte microvezeldoek Fur Rouge en zorg dat je lang kan genieten van je werk. Enduro zorgt voor een glad oppervlak, zodat regen, modder en vuil zich niet aan je fiets kunnen hechten. Zo wordt het schoonmaken de volgende keer ook weer makkelijker. Het is glad, dus breng het niet aan op je remmen en velgen! Als je een fiets hebt met een matte finish of een carbonframe zonder lak, gebruik dan Carboniferous in plaats van Enduro. Dit laat niets achter, zodat je matte finish perfect blijft.

 

Fur Rouge

Dit was een snelle wasbeurt, met een paar producten uit ons brede aanbod. Om je fiets in optimale toestand te houden, bevelen we deze behandeling na iedere rit aan. We weten dat tijd kostbaar is. Daarom zijn onze producten gemakkelijk te gebruiken en werken ze zo effectief mogelijk.

Binnenkort komen we met een uitgebreidere gids waarin je precies kan zien hoe je een uitgebreide detailing uitvoert. Oftewel: hoe je ieder onderdeel het beste schoonmaakt en hoe je ervoor zorgt dat je fiets er optimaal uitziet. Het kost meer tijd, maar het resultaat is het waard: perfectie. En ook daarvoor bieden we de juiste producten.